Sök

Wibax Magazine

moln

Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker besöker Wibax

Nyheten om Wibax eldrivna lastbil har nått Bryssel och medfört ett särskilt intresse för Wibax. Torsdag 25 september hade vi besök från Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker och hans kollegor Yasmin och Linnea. Vid besöket deltog även Elin Söderberg MPs riksdagskandidat i Västerbotten och Norrbotten samt MPs gruppledare i Piteå, Mats Dahlberg.

Under besöket har vi bland annat samtalat om Wibax koppling mot de nya etableringarna i norr och hur viktigt det är med stabil och säker elförsörjning för att kunna driva den elektriska utvecklingen framåt. Vi pratade också om hur viktiga kemikalier är för den gröna omställningen och Wibax poängterade att det är viktigt att klimatpolitiska frågor sker på en övergripande EU nivå för att säkerställa en konkurrens på lika villkor.
Jonas Wiklund, CEO Wibax Group, berättade också hur bra eldrivna lastbilar passar för Wibax logistikbehov och att Wibax ellastbil kan ladda på de platser där vi lastar och lossar. Besökarna får även se och provåka ellastbilen som är framtagen tillsammans med Scania. Det är den första eldrivna ADR godkända lastbilen som kan dra 64 ton.