Sök

Wibax Magazine

moln

Wibax konverterar till fossilfri uppvärmning på Kemiterminalen

Wibax har tagit ytterligare ett steg mot målet om 100% förnybar uppvärmning till 2025. Kemiterminalen i norra Finland har nu konverterat från fossil uppvärmning till förnybar el.

– Att minimera vårt fossila avtryck är mycket viktigt för Wibax. Genom att gå över till eluppvärmning kan vi avsevärt minska utsläppen. Övergången från olja till el motiveras också av driftskostnaderna, genom att använda förnybar el i vår uppvärmning kan vi erbjuda våra kunder ett mer kostnadseffektivt och renare alternativ, säger Olli Paasio, vd för Wibax Logistics Oy.

Wibax har redan genomfört konverteringar till fossilfria alternativ på samtliga terminaler i Sverige samt ett flertal i Finland, enligt Paasio har erfarenheterna av eluppvärmning varit mycket positiva och i linje med företagets strategiska mål.

– Vi har ett ambitiöst mål att gå över till fossilfri uppvärmning på samtliga av våra terminaler till 2025. Elektricitet är ett av alternativen för att uppnå detta mål, men vi vill hitta den bästa lösningen för var och en av våra terminaler, säger Olli Paasio.

Förutom konverteringar av terminaluppvärmning har Wibax även som mål att gå över till en helt eldriven tankbilsflotta 2030, där den el som används av flottan ska genereras helt av Wibax själv.