Sök

Pressmeddelanden

moln
Pressmeddelanden
Filtrera: NyheterPressmeddelanden
Pressmeddelanden
Fasta laddstationer nästa steg i Wibax elektrifieringsresa

Wibax elektrifieringsresa fortsätter. Förutom tre fasta laddstationer på de egna depåerna i Skutskär, Härnösand och Hamina, är den mobila laddstationen WiCharge installerad hos Smurfit Kappa i Piteå.
- Målet är att ha fasta laddstationer på våra egna depåer samt ute hos våra större kunder, säger Magnus Sundström, logistikansvarig Wibax Group.

Pressmeddelanden
Scania och Wibax elektrifierar tunga tanktransporter i Finland

Wibax Logistics Oy och Scania Finland har tecknat avtal om leverans av en helt elektrisk Scania 45R dragbil för Wibax Logistics tunga tanktransporter. Leveransen av fordonet sker våren 2024 och därefter inleder Wibax tunga tanktransporter med en helt elektrisk fordonskombination som väger 64 ton. Det blir den första elektriska 64-tonnaren som går i trafik i Finland.

Nyheter / Pressmeddelanden
Wibax startar nytt bolag och söker vd

Målet är en 100 procent elektrifierad fordonsflotta år 2030. Nu presenterar Wibax ett nytt bolag som ska accelerera koncernens satsning mot en mer hållbar transportkedja: Wibax Energy AB. ”Vi går verkligen längst fram i det här”, säger Jonas Wiklund, koncern-vd.

Pressmeddelanden
Wibax planerar för miljardinvestering i grön vattenkemi

Wibax fortsätter på den inslagna vägen att skapa förutsättningar för samhällsomvandlingen och de stora gröna investeringarna i norr. Miljardinvesteringen i Skelleftehamn ska säkra Sveriges vattenrening – och bidra med ett 50-tal arbetstillfällen.

Nyheter / Pressmeddelanden
Invigning av ny produktionslinje som säkrar tillgången till rent dricksvatten

Företagare och politiker samlades under tisdagen på Wibax i Piteå för att se invigningen av den nya produktionslinjen där man ska tillverka WiAL-G, en produkt som bland annat används för att rena dricksvatten.

Pressmeddelanden
Wibax släpper ny produkt för att säkra tillgången till rent dricksvatten

I slutet av mars lanserar Wibax sin nya produkt WiAl-G.
En kemikalie som bland annat används för att rena dricksvatten.
- Det finns en tydlig efterfrågan av den här produkten, kunderna välkomnar Wibax satsning eftersom det bara finns en leverantör i Sverige i dagsläget, säger Markus Holmlund, vd Wibax Production.

1 2 3 7