Sök

Pressmeddelanden

moln
Pressmeddelanden
Filtrera: NyheterPressmeddelanden
Pressmeddelanden
Fler kvinnor väljer Wibax: “Jag älskar att gå till jobbet”

Hälften av de chaufförer som anställts på Wibax hittills under 2024 är kvinnor. Det innebär att det idag arbetar totalt 27 procent chaufförer som är kvinnor på bolagets verksamhetsorter runtom i Sverige.
- Jag har alltid velat köra tank. Jag snappade upp Wibax då bilarna ofta åker förbi där jag bor, säger Mikaela Sehlstedt.

Pressmeddelanden
Näringslivsmedaljen till Bo Wiklund och Jonas Wiklund, Wibax, Norrbottens län

Bo Wiklund och Jonas Wiklund tilldelas medaljen för att ha skapat och vidareutvecklat ett hållbart kemiföretag med sammanhållen logistikkedja. Prinsessan Christina, fru Magnuson överlämnade medaljerna vid Kungl. Patriotiska Sällskapets årshögtid den 13 maj på Moderna Museet. Nio mottagare får Näringslivsmedaljen 2024.

Pressmeddelanden
Wibax utökar sin transportverksamhet i Finland

Wibax Finland utökar sin transportverksamhet genom att etablera en ny stationeringsort för tankbilar på den egenägda terminalen i Hamina. Etableringen innebär att organisationen växer med både fler anställda och tankbilar, dessutom blir Hamina utgångspunkt för Finlands första helt eldrivna ADR-godkända tankbilsekipage.

Pressmeddelanden
Wibax konverterar till fossilfri uppvärmning på Kemiterminalen

Wibax har tagit ytterligare ett steg mot målet om 100% förnybar uppvärmning till 2025. Kemiterminalen i norra Finland har nu konverterat från fossil uppvärmning till förnybar el.

Pressmeddelanden
Samhällsvinsten öppnar mötesplats Zenith

Samhällsvinsten är en satsning av Piteå IF för att arbeta med utmaningar i samhället och för att skapa ett bättre Piteå. Samhällsvinsten genomförs i samarbete med våra huvudpartners Sparbanken Nord, Wibax, Smurfit Kappa och PiteEnergi.

Pressmeddelanden
Första fasta laddstationen hos kund – viktig milstolpe för Wibax

Wibax tar nästa steg i att elektrifiera sina transporter och placerar sin första fasta kundbaserade elbilsladdare hos SunPine.
- Det här är den första av en rad fasta laddstationer hos kund vi installerar. Ett viktigt steg mot hållbara transporter, Magnus Sundström, Operations manager logistics på Wibax Group.

1 2 3 8