Sök

Nyheter

moln
Nyheter
Filtrera: NyheterPressmeddelanden
Nyheter
Möte om grön omställning under Race of champions

I samband med Race of champions hålls seminariet Green champions med representanter från framstående bolag inom grön omställning. Jonas Wiklund, vd för Wibax Group, är på plats i helgen. Från Wibax kommer vi att delta genom att berätta om och visa upp några av våra nya och framtida satsningar, som vår ellastbil och vårt nya mobila laddsystem WiCharge.

Nyheter
Wibax står bakom nytt pris på Piteå Business Awards

Under årets Piteå business awards kommer mångfald och inkludering att prisas för första gången.

Priset Årets Möjliggörare har tagits fram av Wibax i samarbete med Inflyttarservice och ska premiera den som bäst inspirerat till ett Piteå för alla.

Nyheter
Ny vd i Finland siktar på tillväxt

I och med Olli Paasios tillträde som ny vd för Wibax Logistics Oy, tar den finska koncernen ytterligare ett steg på tillväxtresan.
- Den transport- och lagringstjänst som vi erbjuder spelar en nyckelroll i Wibax totallösning. Efterfrågan för detta är stark, säger Olli Paasio.

Nyheter / Pressmeddelanden
Northvolts mobila energilager nästa steg i Wibax elektrifieringsresa

Med den mobila elbilsladdaren WiCharge med energilager från Northvolt kan Wibax ta nästa steg i elektrifieringen av fordonsflottan.
- Det här gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder elektrifierade leveranser utan att tappa i effektivitet, säger Jonas Wiklund, vd Wibax.

Nyheter
God Jul & Gott nytt år!

Wibax önskar dig, dina nära och kära en riktigt skön och vilsam helg och vi ser fram emot att tillsammans med dig möta kommande år. Den här julen hjälper vi till att hålla cancer borta från barn. Vi är stolta över att stötta @Barncancerfonden och deras livsviktiga arbete.

Nyheter
Wibax söker tillväxt i Hamina

Wibax är ett svenskt familjeföretag som säljer, köper, bearbetar och distribuerar flytande kemiska produkter och biooljor till den europeiska basindustrin. Wibax har flera terminaler i Sverige och Finland och en terminal i Estland. Wibax etablerade en terminal i Kotka 2013 och 2020 förvärvades Wibax Baltic Tank, som bland annat var verksamt i Hamina och Kotka, och dess verksamhet blev en del av Wibax-koncernen. I och med förvärvet utvidgades företagets verksamhet i Finland till att omfatta både kemikalieförsäljning och terminalverksamhet. I våras förvärvades Wibax JJ Kuljetus Oy, och Wibax hela koncept för försäljning, lagring och transport av kemikalier och biooljor blev möjligt även i Finland. Genom förvärven har Wibax vuxit i Finland från ett företag med några få personer till en organisation med 60 anställda.

Kotka-Hamina-regionen är viktig för Wibax, och företagets mål är att fortsätta sin tillväxt i regionen. Genom förvärvet av terminalerna i Kotka och Hamina har Wibax blivit ett betydande företag som tillhandahåller lagringstjänster för vätskor och kemikalier i regionen. Verksamheten i Hamina expanderar ytterligare i början av 2023, då företaget får tillgång till en egen lastbilsflotta och börjar sköta transporter från Hamina direkt till sina kunder. Nästa år kommer Wibax lastbilar att synas dagligen i Hamina hamn.

1 2 3 48