Sök

Wibax Magazine

moln

Wibax står bakom nytt pris på Piteå Business Awards

Under årets Piteå business awards kommer mångfald och inkludering att prisas för första gången.

Priset Årets Möjliggörare har tagits fram av Wibax i samarbete med Inflyttarservice och ska premiera den som bäst inspirerat till ett Piteå för alla.

Den 24 februari går årets upplaga av Piteå Business Awards av stapeln. Och som vanligt ska en rad företag och profiler som gjort avtryck under det gångna året prisas.

Nytt för i år är priset Årets Möjliggörare, som tagits fram av Piteåföretaget Wibax.

– Att jobba med god kemi är viktigt för oss, i dubbel bemärkelse. Under 2020 bedrev vi ett traineeprogram under Wibax Academy som riktade sig mot utrikesfödda. Några av deltagarna är idag fast anställda på Wibax och det har verkligen berikat vår organisation. Vi vill med priset Årets möjliggörare inspirera och uppmuntra till fler initiativ inom social hållbarhet, säger Annica Pettersson, juryordförande och HR-chef på Wibax.

Kriterierna för Årets Möjliggörare är att verksamheten ska främja nytänkande och aktivt arbeta med insatser som leder till inkludering och icke-diskriminering. Dessutom ska verksamheten vara en möjliggörare inom mångfald med en ökad kompetensförsörjning som resultat.

– Att arbeta med mångfald och inkludering bör idag vara en självklarhet. Fler studier visar att det här är viktiga frågor för att locka nya medarbetare, få dem att stanna – och trivas. Det här kommer att vara avgörande för många företag framöver och vi vill gärna lyfta dem som redan lyckats, säger Annica Pettersson.

Nomineringarna för Årets Möjliggörare är redan i full gång. Hur du går till väga för att nominera kan du läsa mer om på piteabusinessawards.se.

Hela juryn består av:
Annica Pettersson, juryordförande, Wibax
Emma Nyström, Wibax
Hannah Degerman, Inflyttarservice
Fredrik Blom, Inflyttarservice

För mer information, kontakta:
Emma Nyström
Emma.nystrom@wibax.com
0911-250 226