Sök

Wibax Magazine

moln

Omorganisation och lagbygge – Wibax rustar för fortsatt tillväxt

En ny organisation som gör det enklare att skala upp.
Plus tre nya vd:s.
Wibax rivstartar det nya året och fortsätter sin förändringsresa.

Redan för två år sedan genomförde Wibax en omorganisation som syftade till att förbereda organisationen för ytterligare tillväxt. Under förra året tillsattes en koncernledning med en koncernchef på plats i Finland. Den 1 januari i år genomfördes samma organisationsupplägg i Sverige med Tore Johnsson som vd för Wibax Sverige. Jonas Wiklund fortsätter som vd för moderbolaget Wibax Group.

– Det har funnits en viss otydlighet i hur vår organisation varit uppbyggd tidigare. Nu har vi en organisation som är skalbar, för fortsatt tydlig tillväxt. På koncernnivå kan vi idag fokusera på långsiktighet och strategi, säger Jonas Wiklund.

Tore Johnsson, som tillträdde som vd för Wibax Sverige den 1 februari, kommer närmast från rollen som vd för Luleå Science Park.
– Tores erfarenheter från att driva bolag och skapa tillväxt kommer att vara en viktig kugge i koncernens fortsatta tillväxtresa. Han är en av flera viktiga spelare i vårt lagbygge, säger Jonas Wiklund.

Den 1 februari började även Joakim Öberg som vd för svenska Wibax logistics, tidigare marknadschef och pilot på Kallaxflyg.
– Logistik är ett viktigt affärsben för oss och Joakim kommer att kunna bidra med ny energi att nå våra framtida mål, säger Jonas Wiklund.

Joakim Öbergs tillträde innebär att Magnus Sundström, tidigare vd för Wibax logistics, nu jobbar med logistik på koncernnivå. Där ansvarar han bland annat för Wibax stora elektrifieringsresa där 100 procent av bolagets fordonsflotta ska vara eldriven från och med 2030.

Sist men inte minst kliver Ilkka Hirvelä in som vd för finska Wibax Sales den 6 mars, han har tidigare varit affärschef för Kemira.
– Ilkka har stor erfarenhet av speciellt en av våra produkter, natriumhydroxid, och kommer bidra starkt till vår framtida tillväxt i Finland, säger Jonas Wiklund och fortsätter:
– Potentialen i Finland är minst lika bra som i Sverige. Överhuvudtaget ser vi en enorm tillväxt på kemikaliesidan i hela Norden. Vi har nu lagt upp spelplanen och spelsystemet och kan börja göra jobbet. Det känns väldigt spännande, säger Jonas Wiklund.