Sök

Wibax Magazine

moln

Transportföretagens nätverk för hållbara transporter

Magnus Sundström, Logistikansvarig Wibax Group, deltog i Transportföretagens nätverk för hållbara transporter under förra veckan. Mötet hölls i samband med eCom Expo mässan i Stockholm.

Gruppen leds av Anders Josephsson, Näringspolitisk expert på Transportföretagen, och i gruppen sitter företrädare inom åkeribranschen från företag som kommit långt med omställningen. Mötet gästades dels av Magnus Lindgren, senior sakkunnig, Trafikverket samt Johan Davidson , statssekreterare hos infrastrukturminister Andreas Carlson.

På mötet gavs det möjlighet att diskutera och framföra sin syn på vad som är viktigt för branschen för att nå framtida hållbarhetsmål. Vad som krävs för att möjliggöra elektrifieringen var förstås högt uppe på agendan men även andra alternativ som tex vätgasens roll i omställningen samt större ekipage, ökad tågvikt och längre fordon.

Deltagandet är ett steg i Wibax fortsatta arbetet att från år 2030 ska 100 procent av bolagets fordonsflotta vara eldriven – och dessutom till 100 procent drivas av egenproducerad el.