Sök

Möt vår personal

moln

Medarbetare inom en rad olika områden

På Wibax finns goda möjligheter att utvecklas och ta nya kliv. Företaget är expansivt och verksamt i olika länder vilket också möjliggör för en karriär utanför Sverige.

Här berättar några medarbetare om deras karriär inom Wibax

Vi vill presentera Niklas Ask som jobbar på Wibax IT-avdelning. Du har jobbat på Wibax i 15 år (år 2022), men nu undrar vi förstås hur allt började?
HUR KOM DET SIG ATT DU BÖRJADE ARBETA PÅ WIBAX? – Jag jobbade som konsult mot Wibax och tyckte att företaget var ett intressant och trevligt familjeägt företag. De skulle expandera så jag sökte som IT-ansvarig och fick det.
MINNS DU DIN FÖRSTA DAG PÅ WIBAX? – Jag minns att Jonas Wiklund, koncernchef på Wibax, presenterade mig som en numera anställd på Wibax. Det flesta visste redan vem jag var eftersom jag jobbat här som konsult.
VAD ÄR STÖRSTA SKILLNADEN PÅ JOBBET DÅ OCH NU? – Det är totalt sett ett mycket större företag med fler anställda, fler datasystem och fler avdelningar och funktioner.
HUR SER EN VANLIG DAG PÅ JOBBET UT? – En del av det dagliga arbetet är att se till så att alla system och nätverk fungerar som de ska, samt att backuper tas på alla servers. Det är även viktigt att alla integrationer mellan olika system fungerar som de ska.
VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB? – Att jag har varierade arbetsuppgifter samt att företaget går med full fart framåt.
VAD ÄR DEN STÖRSTA ANLEDNINGEN TILL ATT DU HAR STANNAT SÅ LÄNGE PÅ WIBAX? – Jag trivs väldigt bra med mina arbetsuppgifter och sen så har jag trevliga arbetskamrater och en trevlig arbetsmiljö.

Lars Hedström, Finanschef i Wibax koncernen
Lars jobbar på huvudkontoret i Piteå där han tillhör ekonomiavdelningen med ca 12 anställda. När Lars började på Wibax för 25 år sedan var de totalt ca 10 anställda i hela bolaget. Mycket har hänt sedan dess och just nu är det ca 170 anställda inom Wibax koncernen, som finns representerade runt om i Sverige samt Finland, Norge och Danmark. Mitt huvudområde är finansfrågor, fakturering och lagerhantering. Dagarna ser väldigt olika ut då man snabbt får ”byta hatt” och anpassa sig till det bolag man jobbar med för stunden. När jag började arbeta på Wibax bestod koncernen av två bolag, detta jämfört med dagens totalt åtta bolag. Det bästa med mitt arbete är just variationen och det snabba tempot som finns i bolaget, dagarna går otroligt fort samtidigt som mitt arbete blir både utvecklande och lärorikt. Wibax expansion fortsätter och det gör att framtiden känns väldigt spännande!

Nicklas Granberg, Arbetsledare, Wibax Industrial AB
Nicklas har jobbat på Wibax sedan år 2011, han arbetar numera som arbetsledare på Wibax Industrial, som är vårt bolag som utför service- och underhållsuppdrag till Industrin. Mitt arbete innebär att jag går igenom pågående och kommande projekt, prioriterar och fördelar resurser och samordnar jobben med beställare samt sköter materialbeställningar och fakturering. Nicklas tillser att utförarna av jobben har tillgång till det material och den utrustning som krävs, viktigt att allt flyter på och så att utförarna kan fokusera på sitt jobb. Det bästa med att jobba här på Wibax är att ingen dag är den andra lik. Nya utmaningar och förutsättningar gör att det aldrig blir tråkigt.

Bo Westerlund, Säkerhetsansvarig i Wibax koncernen
Bo Westerlund tillhör de som varit med allra längst i företaget, han var med redan vid starten år 1986. Bo arbetar som säkerhetsansvarig i Wibax koncernen som numera har sju dotterbolag där vi även finns representerade i Finland, Norge och Danmark. Det finns ingen typisk arbetsdag då mitt arbete är väldigt varierat, det kan exempelvis handla om tillståndsärenden, hålla i någon utbildning eller koordinera ett olyckstillbud. Det bästa är just variationen och att jag hela tiden får lära mig nya saker. Wibax har vuxit mycket sedan starten och det känns otroligt roligt att få vara med på hela den resan. Wibax fortsatta tillväxt gör att mitt arbete hela tiden förändras och utvecklas, vilket jag trivs väldigt bra med!

Malin Olsson, Chaufför, Wibax Logistics AB
Malin började arbeta på Wibax i början av år 2017 och är en av Wibax drygt 70 chaufförer. Hon utgår från Wibax terminal i Skutskär och levererar beckolja till Iggesund. Wibax har idag ca 40 tankbilar samt terminaler runt om i Sverige och i Finland. En typisk arbetsdag börjar med lastning av olja på morgonen och sedan ungefär två timmars körning till Iggesund. Där lossar jag beckoljan, vilket tar inte fullt en timma. Sedan åker jag vidare till Wibax terminal i Skutskär och lastar ytterligare ett lass som ska till Iggesund. När detta är klart lastar jag igen för leverans under nästkommande dag. Det bästa med att jobba på Wibax tycker jag är att det är ett lugnt tempo, jag känner aldrig att jag behöver stressa. Sen så har vi även en väldigt bra transportledare/chef som är lätt att prata med.

Mikael Sundström, Account manager, Wibax Biofuels AB
Efter snart tre år med säljansvar för biooljor slås jag fortfarande av den drivkraft och framåtanda som WIBAX besitter. Här sitter ingenting fast, samtidigt som en trygg norrländsk anda vilar över företaget. Mitt jobb andas verkligen frihet under ansvar, bland annat beroende på att jag är baserad på WIBAX filialen i Stockholm och i mångt och mycket styr och planerar mina dagar själv. Mina dagar består mycket av kundbesök samt planering och förberedelser inför dessa. WIBAX satsning på biooljor har slagit väldigt väl ut och det är med stolthet jag bär ”WIBAX kepsen” vid kundbesök. Att representera ett företag med produkter i tiden (hållbara, fossilfria och CO2 neutrala) och med en logistik i världsklass gör att jag med högburet huvud presenterar mig och WIBAX hos kunder och prospekts, säger Mikael Sundström, Account manager, Wibax Biofuels AB.

Lotta Antonsson

Lotta Antonsson, Administratör
Jag har arbetat på WIBAX ekonomiavdelning sedan april 2010, det är ett mycket stimulerande och omväxlande arbete. Vi växer hela tiden och med det kommer nya utmaningar. Under min tid här har vi gått från fyra till åtta bolag. Det senaste tillskottet är våra bolag i Danmark och Norge som jag har ansvaret för på vår avdelning. Att få möjlighet att utvecklas med nya arbetsuppgifter är en förmån vi har på WIBAX och med duktiga och hjälpsamma arbetskamrater är allt möjligt.

Yonghong Wang

Yonghong Wang, Inköpare
Jag har arbetat i dryg 4 år som inköpare på WIBAX och har främst kontakt med inter­nationell marknad där jag köper in råvaror från Kina, Australien och Europa. Jag har nyss flyttat från Piteå och arbetar numera på WIBAX kontor i Stockholm. WIBAX har haft en stor tillväxt, inte bara när det gäller årsrapportsiffror utan även när det gäller företagsattityd. WIBAX är mer öppna för möjligheter och våga sig på nya marknader även utanför Sverige. WIBAX har nyss etablerat sig i Kotka, Finland, detta är ett bra tecken på att WIBAX är på väg att växa in­ternationellt.