Sök

Wibax Magazine

moln

VD till Wibax Sverige

Wibaxkoncernen är i en stark utvecklingsfas och har ett fortsatt fokus på ytterligare tillväxt. För att skapa rätt förutsättningar och struktur för den framtida utvecklingen, på både kort och lång sikt, stärker vi nu upp organisationen med en vd för Wibax Sverige. Vi hälsar Tore Johnsson välkommen till Wibax!

Tore kommer närmast från Luleå Science Park där han arbetat sedan 2016, när verksamheten bolagiserades 2018 tillträdde Tore som vd. I sin roll på Luleå Science Park är en av Tores huvudsakliga uppgifter att hjälpa andra företag att driva tillväxt. Dessförinnan har han bland annat arbetat som vd och delägare i ett IT-konsultbolag. Han är utbildad som civilingenjör i datateknik och som fritidspedagog. Tore tillträder sin tjänst som vd för Wibax Sverige i mars 2023.

Wibax är inne i en spännande tillväxtresa och vi är en organisation som ständigt utvecklas. Efter att ha tagit stora kliv på den finska marknaden tillsattes tidigare i år en koncernledning med en koncernchef på plats i Finland. Nu genomförs samma organisationsupplägg i Sverige där Tore Johnsson ska leda den svenska koncernen. Jonas Wiklund är även fortsättningsvis kvar som vd för Wibax Group och leder den huvudgrupp som jobbar tvärfunktionellt för koncernerna i Sverige och Finland.

– Wibax är ett väldigt intressant tillväxtföretag som haft en kontinuerlig utveckling över tid och det lockar mig väldigt mycket! Under åren har det gjorts mycket bra på Wibax och som ny vd för Wibax Sverige vill jag föra den traditionen vidare. Jag ser fram emot att tillsammans med all den kompetenta personalen på Wibax få vara med och leda den fortsatta tillväxtresan med god kemi, säger Tore Johnsson.

– Det är riktigt roligt att välkomna Tore till Wibax! Erfarenheterna som Tore har från att driva bolag och skapa tillväxt kommer vara en viktig kugge i Wibax koncernens fortsatta tillväxtresa, säger Jonas Wiklund, CEO Wibax Group.