Sök

Wibax Magazine

moln

VD till Produktionsbolaget

Wibax som koncern är i en fortsatt stark utvecklingsfas med fokus på tillväxt inom alla delar så även på våra egenproducerade produkter. Vi stärker därför upp organisationen i produktionsbolaget ytterligare för att än bättre klara av våra framtida utmaningar på både kort och lång sikt. Vi hälsar Markus Holmlund välkommen som VD till Wibax Production AB!

Markus Holmlund, Piteå, kommer närmast från Lindbäcks bygg där han arbetat sedan 2015 och sista tiden som affärschef och vice VD. Dessförinnan har han bland annat arbetat inom ABB som ansvarig över fabriken i Öjebyn. Han är utbildad inom industriell ekonomi och har en gedigen erfarenhet från högre tjänster inom producerande bolag och kommer alldeles säkert tillsammans med verksamhetschef Michael Bodin och hela produktionsteamet att ta bolaget till nästa nivå.

Wibax har sedan några år tillbaka byggt om och anpassat produktionsanläggningen i Piteå och genom det utökade tillståndet har vi möjlighet att producera drygt 150 000 ton av befintliga produkter såsom flytande magnesium- och aluminiumsulfat per år. I samband med när det nya miljötillståndet togs i drift anpassade man arbetsmiljön och såg över säkerheten och att vi får lägsta möjliga miljöpåverkan.

– Jag lockas av att få vara med i en organisation som är under utveckling och jag tycker om att arbeta i en producerande verksamhet. Wibax har också ett mycket starkt varumärke som arbetsgivare och jag ser verkligen fram mot att vara med i den fortsatta utvecklingen. Jag ser fram emot att jobba för att hitta fler affärer för våra befintliga produkter och samtidigt jobba med att utveckla och introducera nya produkter. På detta sätt hoppas jag kunna bidra i den fortsatta tillväxtresan, säger Markus Holmlund, CEO Wibax Production AB.

– Det är riktigt roligt att välkomna Markus till bolaget och jag är säker på att han kommer att vara en viktig resurs nu då vi fortsätter växa inom våra egenproducerade produkter, säger Jonas Wiklund, CEO Wibax Group.